Overvallers woning Wilgenrode opgepakt

De recherche in Leiden heeft twee Leidenaren van 17 en 19 jaar aangehouden die betrokken waren bij de overval op een woning aan de Wilgenrode op 16 november vorig jaar. Die zaterdagavond drongen twee mannen evan na 19.30 uur de woning binnen. Eén van de mannen bedreigde de bewoonster met een vuurwapen, de andere man bedreigde de dochter des huizes met een mes. De overvallers vertrokken uiteindelijk met geld en een aantal sieraden.

De politie startte direct een onderzoek naar de woningoverval. Naast een uitgebreid buurtonderzoek en een getuigenoproep via Burgernet en diverse media, werden ook camerabeelden van de overvallers getoond in de opsporingsprogramma’s Team West op TV West en Opsporing Verzocht van de AVRO. Na deze uitzendingen kwam er informatie binnen bij de politie, waardoor de twee aangehouden mannen in beeld kwamen als verdachten.

Het verdere recherche-onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 17-jarige Leidenaar. Dat was afgelopen maandag. Vandaaf werd ook de 19-jarige Leidenaar opgepakt. Het tweetal wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×