Campagneposter gele zakken van de gemeente (Afbeelding: gemeente Leiden).

Gemeente roept iedereen weer op de gele zak te pakken

Het is weer lente en dus zijn ook de meeuwen weer terug. De gemeente Leiden roept iedereen die nog de vuilniszak aan de straat zet op om weer gebruik te maken van de gele zak. Deze extra stevige zak houdt de meeuwen beter op afstand en voorkomt dat de hele straat onder de rommel ligt. Bij de meeste supermarkten is de gele zak verkrijgbaar.

Audiofragment: De Leidse stadsbioloog Frits van der Sluijs over de extra meeuwenoverlast tijdens het broedseizoen.

Binnenkort is de gele zak niet meer nodig omdat het centrum van Leiden wordt voorzien van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC’s). Afgelopen maand is de eerste ORAC geplaatst in het Academiewijk, de komende maanden volgt de rest van de binnenstad. Vanaf juni worden ook de wijken buiten het centrum aangepakt. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×