Sirenetest minuutje later

De maandelijkse siretetest klonk vandaag een minuut later dan normaal. Op elke eerste maandag van de maand worden in heel Nederland om 12.00 uur de bekende (brandweer)sirenes getest. Vandaag loeide de sirenes in de regio Hollands Midden pas om 12.01 uur. De vertraging is nodig in verband met de voorbereiding van de samenvoeging van de Gemeenschappelijke Meldkamers van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden en Haaglanden. Dat gebeurt eind mei.

Op maandag 5 mei wordt geen test uitgevoerd in verband met de viering van Bevrijdingsdag. Op maandag 2 juni om 12.00 uur zal het proefalarm voor het eerst worden gegeven vanuit de Gemeenschappelijke Meldkamer van Haaglanden en Hollands Midden in De Yp in Den Haag.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×