Afbeelding: Tosca Menten in RMO met Dummie de Mummie in 2013

Dummie de mummie-dag in RMO

Het is tijd voor Dummie de mummie! Aanstaande zondag 13 april zal het Rijksmuseum van Oudheden helemaal in het teken staan van Dummie. Het zal een feestelijke dag worden want kinderboekenschrijfster Tosca Menten treedt op en signeert haar Dummie de mummie-boeken.

Verder kunnen kinderen zich laten schminken als Egyptische farao of prinses en zijn er workshops hiƫrogliefen schrijven. Met de Dummie en hiƫrogliefen-speurtocht kunnen kinderen de Egyptische afdeling verkennen. De speurtocht wordt niet voor het eerst gehouden; Tosca Menten heeft al eerder samen met illustrator Elly Hees een Dummie de mummie-speurroute gemaakt.

Tosca Menten (1961) studeerde aan de kunstacademie in Amsterdam en werkte daarna als docent tekenen en kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. In 1999 debuteerde ze bij uitgeverij Van Goor met Villa Mosterd en de wraak van Graaf Gruwel. Sinds 2003 is zij fulltime schrijfster. Dummie de mummie en de dans van de Cobra is haar vijfentwintigste boek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×