Geruisloos zoeft de elektrische Renault Zoe tijdens de groene pilot door het Bio Science Park Leiden. (Foto: PR).

Geruisloos boeven vangen in Bio Science Park

Beveiligingsbedrijf Huschka uit Leiderdorp gaat in samenwerking met Autohaag Zeeuw een pilot met de inzet van elektrische auto’s doen bij de surveillances in het Bio Science Park. “De auto’s maken geen geluid, dus boeven zijn gewaarschuwd,” lacht directeur Emill de Waal van Huschka Beveiliging: “Ik wilde eigenlijk twee of drie jaar geleden ons wagenpark al uitbreiden met elektrische auto’s, maar veel dealers waren toen nog bang voor kinderziektes.”

Autohaag Zeeuw levert voor de pilot een prachtige Renault ZOE: 100% elektrisch, dus geen CO2 – of NOx – uitstoot. “Vooruitstrevend ten opzichte van concurrentie met auto’s die slechts gedeeltelijk elektrisch zijn,” zegt Accountmanager Fleetsales Jordy van Luijk van Autohaag Zeeuw in Leiden: “Alles aan de auto is gefocust op duurzaamheid en innovatie en dat is goed te merken aan het prachtige design van de auto en de slimme onderhuidse techniek.”

Huschka is één van de grootste beveiligers in Leiden en doordat het werkgebied van Huschka maximaal 25 kilometer beslaat, is de inzet van elektrische auto’s goed mogelijk. “De maximale afstand van ongeveer 200 km redden we goed binnen één surveillanceronde en opladen kan in een uurtje. Bovendien past elektrisch rijden bij onze ambitie bij te dragen aan een groener Leiden,” zegt De Waal: “Ik merk nu al dat klanten enthousiast reageren en dat we hierdoor een streepje voor hebben ten opzichte van concurrentie in aanbestedingstrajecten.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×