Expositie Eke van Batenburg bij servicecentrum Libertas

In het servicecentrum van Libertas aan de Herenstraat 61 exposeert Eke van Batenburg momenteel met de portrettenreeks ‘kleurrijke gezichten’. Op 11 april komt er een wisseling van de expositie. De kunstenares laat nu foto’s zien van gebedsmolens uit de Himalaya.

Eke: “Voor deze expositie heb ik me beperkt tot de ‘openbare’ molens. Als je gehaast langs de foto’s loopt valt het misschien niet zo op, maar als je bij een foto stil  blijft staan om te kijken zie je dat elke foto een klein schilderijtje is. Een schilderijtje dat vertelt over de duizenden handen die elke dag het molentje in beweging gezet hebben om een klein stukje dichter bij het nirwana te komen.”

Duizenden handen die dagelijks het molentje een heel klein beetje gesleten hebben totdat van de oorspronkelijke tekst op de buitenkant – om mani padne hum – (geschreven in Sanskriet) steeds minder is overgebleven en van de kleuren soms alleen nog maar vage vlekken over zijn. Je ziet ook de inventiviteit, sommige molens zijn heel mooi gemaakt en fraai geverfd, geschroefd op windvangers om ze te laten draaien door de wind, andere zijn simpel gemaakt van een conservenblikje op een ronddraaiend asje.”

De tentoonstelling loopt van 11 april t/m 31 mei. Openingstijden dinsdag t/m donderdag: 9:00 tot 17:00 en vrijdag 9:00 tot 13:00.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×