Het monumentale 18e eeuwse Steevens-Assendelft orgel in de waalse Kerk is onlangs na een grondige onderhoudsbeurt weer in gebruik genomen. (Foto: PR).

Gratis orgelconcert in Waalse Kerk

Aanstaande zaterdag is er een gevarieerd orgelconcert in de Waalse kerk aan de Breestraat 62. Het concert wordt gegeven door Egbert Schoenmaker – organist van het Epmann-Orgel (1812) in de Simon & Judaskerk in Ootmarsum – die het monumentale 18e eeuwse Steevens-Assendelft orgel in de waalse Kerk bespeelt. Het orgel werd onlangs na een grondige onderhoudsbeurt weer in gebruik is genomen.

De imponerende ‘oudere’ klankkarakteristiek en de middentoonsstemming zijn bij uitstek geschikt voor de uitgekozen werken van Susato, Krieger, Böhm, Scheidemann, Kerll en Buxtehude. Het concert begint om 16.30 uur en de toegang tot het concert is gratis.  Na afloop is er wel een collecte. Informatie: muziekindewaalsekerk@outlook.com.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×