Tweede editie Brand Los! in Scheltema

De tweede editie van het gratis kunst- en muziekfestival Brand Los! vindt aanstaande zondag plaats in het Scheltema. Het festival wordt georganiseerd door het interdisciplinaire kunstenaarscollectief Stichting Ark of Art. Tijdens het festival presenteren middelbare scholieren kunstwerken, die zij onder begeleiding van jonge Leidse kunstenaars hebben gemaakt.

25 middelbare scholieren krijgen in de week voorafgaand aan het festival workshops van kunstenaars, in onder andere grafisch ontwerpen, fotografie, dichtkunst en decorbouw. De werken komen tot stand rond het thema brandbrieven, waarmee de scholieren hun persoonlijke, maatschappijkritische boodschap tot uiting brengen.

Tijdens het festival worden de kunstwerken gepresenteerd in een dynamische expositieruimte, waarin kunst en muziek samenkomen. De expositie wordt onder andere begeleid door 3FM Serious Talent The Benelux en Leidse bands als The Cannonball Johnsons.

De kunstwerken worden beoordeeld door een jury, bestaande uit bekende Leidse kunstenaar Casper Faassen, cultuurmakelaar Michaël Roumen en grafisch ontwerper Rémi de Ligny . Daarnaast wordt er een publieksprijs uitgereikt.

Ark of Art is een platform van jonge, ambitieuze kunstenaars en creatieven die
samen evenementen, workshops, festivals en exposities organiseren voor jong en oud. Het is een open platform waar samenwerking centraal staat en iedereen aan mag meebouwen. Ark of Art is een non-profit organisatie die zich inzet om de kunstscène in Leiden nieuw leven in te blazen en kunst toegankelijker en zichtbaar te maken in de stad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×