Sleutelstad in top vijf lokale nieuwssites van Nederland

De website Sleutelstad.nl behoort tot de vijf beste lokale nieuwswebsites van het land. Studenten van de Hogeschool Utrecht onderzochten 170 websites met lokaal nieuws en kozen daar de vijf beste uit. Er is binnen die top 5 verder geen volgorde aangebracht.

Naast ‘smaak’ hebben de studenten ook een aantal objectieve criteria gebruikt voor de kwaliteitsbeoordeling van de lokale sites. Profilering, vormgeving, indeling en routing, marketing en inhoud zijn bijvoorbeeld beoordeeld.

Over Sleutelstad wordt geschreven dat de site slim gebruik maakt van de mogelijkheden van internet en zich daardoor absoluut weet te onderscheiden: “Zo is Sleutelstad niet alleen een nieuwssite, maar ook een radiozender. Raadsverslagen en reportages zijn direct terug te luisteren via een soundcloud playertje onder het artikel. Inhoudelijk veel eigen nieuws, wat (helaas) nog niet de norm is bij veel online nieuwssites.”

Over de vormgeving en indeling wordt opgemerkt dat deze simpel is, maar daardoor wel overzichtelijk en strak. “Rubrieken zijn wel wat onduidelijk. Daarentegen is er wel een mobiele app beschikbaar. Een unicum.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×