PvdA-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, Paul Tang (tweede van links) in gesprek met jongeren over jeugdwerkloosheid.

Paul Tang: ''Jongeren hunkeren naar een baan''

”Dit gesprek laat zien dat jongeren hunkeren naar een baan,” dat zei Paul Tang, Partij van de Arbeid-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, donderdag 10 april tijdens een huiskamergesprek in Leiden met jongeren over jeugdwerkloosheid. De Leidse jongeren vertelden tijdens het huiskamergesprek waar ze tegen aanlopen tijdens de zoektocht naar een baan.

Enkele jongeren die aan het huiskamergesprek deelnamen, zijn gelieerd aan het Leidse project ‘Jongeren op Arbeidsmarkt’. Dat begeleidt jongeren naar een baan. Het initiatief is een samenwerking van de gemeente, UWV Werkbedrijven en ROC-scholen in de omgeving.

”Dit initiatief is een mooi voorbeeld van hoe op verschillende niveaus wordt samengewerkt om jongeren kansen te bieden op de arbeidsmarkt”, vervolgde Tang. ”De aanpak van jeugdwerkloosheid is een van onze topprioriteiten. We willen in de Europese Unie bijvoorbeeld het Jeugdwerk-garantieplan uitbreiden. Volgens dat plan moeten lidstaten ervoor zorgen dat jongeren die werkloos worden of afstuderen, binnen vier maanden een baan of leerwerkplek hebben. Wij willen dat deelnameleeftijd verhoogd wordt naar 27 (is nu 25). Zo kunnen er meer jongeren gebruik van maken.”

Tang benadrukte ook het belang van leerwerkplekken. ”We moeten zorgen dat er genoeg leerwerkplekken zijn waar jongeren ervaring op kunnen doen. Dat vergroot de kansen op de arbeidsmarkt.” Na het huiskamergesprek ging Tang samen met de Jonge Socialisten en de PvdA-afdeling Leiden het centrum van de stad in. Daar ging hij in gesprek met Leidenaren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×