De winnende uitvinding: het Sleutelzakmes. Foto gemaakt door: J.P. Kranenburg 

Sleutelzakmes winnaar Willie Wortel Wedstrijd

Woensdagavond 9 april zinderde Museum Boerhaave van de spanning. Het museum was het toneel van de finale van de jaarlijkse Willie Wortel Wedstrijd. Ook dit jaar beoordeelde de jury in de voorrondes weer vele slimme uitvindingen van jongeren uit Leiden, Alphen aan den Rijn en leiderdorp en omgeving. De bedenkers van de 13 beste ideeën kregen tijdens de finale de kans hun vindingen te presenteren. Deze uitvindingen zijn van 10 april t/m 5 mei 2014 te bezichtigen in Museum Boerhaave.

Fantastische uitvindingen
Jongeren hebben voor de Willie Wortel Wedstrijd een handige uitvinding bedacht en deze in samenwerking met een bedrijf of met studenten van een technische opleiding uitgewerkt tot een prototype. Dit jaar zijn weer de meest fantastische uitvindingen gedaan. Een greep: De Blikklikker voor het afsluiten van frisdrankblikjes. De Wekkermat, een bel die pas uitgaat als je uit bed komt en met beide voeten op de vloermat staat. En met De Bloempot-sproeier wordt je plant automatisch van water voorzien.

Vier categorieën
Een deskundige jury onder aanvoering van Frank de Wit, wethouder van Onderwijs, Sport en Milieu van de Gemeente Leiden, beoordeelt de inzendingen. De finale, georganiseerd door Technolab Leiden heeft prijzen in vier categorieën. Zo is er de Willie voor een leuk en origineel concept dat niet uitvoerbaar is. Daarnaast het Lampje voor de meest innovatieve uitvinding. Dan is er de Publieksprijs, op basis van de uitgebrachte stemmen via het internet. De hoofdprijs is de WWW-kanjer, voor de uitvinding die de meeste commerciële mogelijkheden biedt en die het beste gepresenteerd wordt tijdens de finale.

Hoofdprijs voor sleutelzakmes 
De Blikkikker van Maurits, Joost, Floris en Aron, is de winnaar van de Pulbieksprijs. De Thermometerroerlepel van Jill, Maaike, Fleur en Elke is winnaar van de Willie voor een leuk en origineel concept dat niet uitvoerbaar is. Winnaar van het Lampje voor de meest innovatieve uitvinding is van Max: de Bloempot spuiter. Het Sleutelzakmes van Alex en Dany heeft de hoofdprijs gekregen: de WWW-kanjer.  

Foto’s gemaakt door: J.P. Kranenburg

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×