Op een stralende zondag opent Robert Strijk de biomarkt samen met Eli de Graaf en Hans van der Reijden. (Foto: J.P. Kranenburg)

Opening eerste zondagse biomarkt

De eerste biologische markt op zondag stond vandaag op de Vismarkt. Hans van der Reijden heeft samen met Eli de Graaf de markt kunnen realiseren met de hulp van wethouder Robert Strijk. De biomarkt is bijzonder, want het is geen gemeentelijke markt maar een initiatief van ondernemers.

Volgens De Graaf worden de biologische producten op een eerlijke verhandeld. ”Tegenwoordig zijn er zoveel schandalen met eten en die worden ook steeds vaker bekend. Mensen raken daardoor steeds meer ge├»nteresseerd in eerlijk verkregen etenswaren.”  

Audiofragment: Hans van der Reijden en Eli de Graaf in gesprek met Eline van den Hout over de biomarkt. 

Van der Reijden hoopt dat de markt succesvol wordt en dat er steeds meer kramen bijkomen. “Mijn doel is om zo groot te worden als de Eindhovense FeelGood Market. Daar komen elke zondag tweeduizend mensen!”

Foto’s gemaakt door: J.P. Kranenburg

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×