Tosca Menten geeft Dummie de mummie-ambassadeurs haar boek 'Knots knetter gek'. (Foto: J.P. Kranenburg)

Dummie de mummie is een held voor kinderen

Vijf jaar geleden zat Tosca Menten wat te rijmen en toen kwam ze uit op ‘Dummie de mummie’. Sindsdien is Dummie niet meer weg te denken uit haar leven en bovendien is hij wereldberoemd geworden. De boeken over Dummie de mummie zijn in velen talen vertaald en er is zelfs een film in de maak die deze herfst in de bioscoop komt. Vandaag is het Dummie de mummie-dag in het RMO. Een heleboel kinderen zijn erop afgekomen om hun boeken door Menten te laten signeren en naar de schrijfster te luisteren.

Tijdens de bijeenkomst met de kinderen vertelt Menten dat de film over Dummie de mummie zich voor een deel in het RMO afspeelt en dat zijzelf ook een rolletje heeft. De kinderen zijn erg enthousiast en roepen dat ze naar de bioscoop zullen gaan, misschien zelfs twee keer! Menten is heel blij dat Dummie de mummie zo goed aanslaat bij kinderen. ”Het is echt hun held. Hij is onaangepast en ook nog de zoon van een farao. Dat vinden kinderen geweldig.”

Audiofragment: Tosca Menten in gesprek met Eline van den Hout over het succes van Dummie de mummie. 

Menten is nog niet klaar met Dummie de mummie, er zullen meer boeken komen. Het eerstvolgende boek verschijnt over een aantal maanden en zal over de wintersport gaan. Ze is zelf al een keer met Dummie op wintersport geweest.

Foto’s gemaakt door: J.P. Kranenburg 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×