Week van Europa: Europese verkiezingen centraal, Mark Rutte sluit af

Eind mei staan de volgende verkiezingen op het programma. Op donderdag 22 mei mogen we onze vertegenwoordigers in het Europees Parlement kiezen. Om deze verkiezingen onder de aandacht te brengen van studenten en jongeren nam studentenvereniging AEGEE-Leiden het initiatief om de Week van Europa te organiseren. “Wij vonden dat er te weinig aandacht aan wordt besteed. De Europese verkiezingen zijn een beetje ondergesneeuwd door de gemeenteraadsverkiezingen. En de opkomst onder jongeren was de vorige keer erg laag”, vertelde Gijs van Vlaardingen van de Week van Europa bij Stud071. 

Audiofragment: Gijs van Vlaardingen en Niek Mureu (AEGEE-Leiden) bij Stud071 over de Week van Europa.

Met het initiatief wil de organisatie jongeren en studenten naar de stembus krijgen. “Onze focus ligt op informeren en activeren. Dat mensen weten dat er verkiezingen zijn en dat ze gaan stemmen”, stelt Niek Mureu. Daarom biedt de Week van Europa van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 mei allerlei activiteiten rondom Europa en de verkiezingen. Zo worden er onder andere workshops, lezingen en een feest georganiseerd.

Op donderdag 8 mei is er een groot verkiezingsdebat waaraan Europarlementariërs van zes verschillende politieke partijen deelnemen. De Week wordt op vrijdag 9 mei groots afgesloten. “Wij hebben als afsluiting een speech van en Q&A met minister-president Mark Rutte”, meldde Gijs. Studenten kunnen bij de Q&A vragen stellen aan de premier.

Aan het initiatief van AEGEE-Leiden werken veel Leidse studie- en studentenverenigingen en organisaties mee. De Week van Europa kan op medewerking en ondersteuning rekenen van onder andere Quintus, Augustinus, SSR, HSVL (Geschiedenis), de gemeente Leiden, de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden.

Alle activiteiten zijn open en gratis toegankelijk. Alleen voor de afsluiting met minister-president Mark Rutte moeten belangstellende studenten zich van tevoren aanmelden. Voor meer informatie en het programma kun je terecht op de website van de Week van Europa. Updates rondom de activiteiten worden ook gepost op Facebook en Twitter.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×