Paasbeste uitzending van Cultuur071

Studiogast in deze uitzending is kunstenaar Allart Lakke (Zeist, 1961). Hij gelooft niet in God, maar wel in het gecultiveerde gedrag dat bij religie hoort. De uitzending krijgt zo een religieus tintje. De bijzondere muziekkeuze versterkt dat.

Audiofragment: Luister hier de hele uitzending terug.

Ook te gast is Jeroen Schrama, hij heeft bestuurskunde gestudeerd in Leiden en was duo-raadslid voor PvdD. Nu noemt hij zich schrijver, al tien jaar is hij bezig met verschillende schrijfactiviteiten maar nu is er een heuse roman. Het verhaal speelt zich af in 2035. De hoofdpersoon moet zich aanpassen aan een snel veranderde samenleving. De boodschap in het boek; een omslag naar duurzame samenleving is noodzakelijk anders loopt het niet goed af.
Camilla Meurer (onder meer bekend van Flikken Maastricht en Goede Tijden Slechte Tijden) van het theatergezelschap Verwend Nest praat in de studio over Limbo revisited, een locatievoorstelling waar Paul Koek de musikale coach is.  Ze spelen pop-up theater in leegstaande panden. Vanaf 1 mei in de oude conservenfabriek Tieleman & Dros. Meer info op www.verwendnest.com. Door de inbreng van Paul Koek is de  muziek autonoom deel van de voorstelling. Wil je reserveren mail dan naar reserveren@verwendnest.com . Peter Visser  tipt nog even de Record store Day vandaag. Komende week  is het rustig maar volgend weekend koningsnacht en koningsdag, dan is er weer volop muziek.
In een interview dat Chris de Waard had met Onno Blom horen we de line-up van de tweede Leidse olympus, op het burchtplein.

Luister volgende week weer, studiogast is dan Jaap Metzlar, theatermaker.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×