Naast het ROC Lammenschans is de 70 meter hoge Greentower gepland. (Afbeelding: Kolpa architecten uit Rotterdam).

Bewoners Professorenwijk boos over bouwplan toren

Loes Swerts is één van de actievoerders van het actiecomité ‘Nee tegen de toren‘. Ze voert actie tegen de Greentower; een woontoren van 70 meter die waarschijnlijk op het perceel Kanaalpark 145 gebouwd gaat worden.

Volgens Swerts gaat de toren voor horizonvervuiling zorgen. Daarnaast zullen de huizenprijzen van de Professorenwijk dalen vanwege de grote hoeveelheid schaduw die de toren met zich meebrengt.

Audiofragment: Loes Swerts in gesprek met Eline van den Hout over de Greentower. 

Het actiecomité heeft een facebookpagina opgericht die nu door 184 mensen is geliked, onder andere door de fractievoorzitter van Groenlinks Leiden Pieter Kos en wethouder Jan-Jaap de Haan die ook tegen het project zijn. Daarnaast heeft het comité 350 handtekeningen opgehaald en conceptbezwaarschriften gemaakt die buurtbewoners kunnen ophalen. Tot 29 april kunnen bewoners bezwaarschriften bij de gemeente indienen.

Volgende week dinsdag gaat Sleutelstad in gesprek met onder andere wethouder Pieter van Woensel over zijn standpunt over de Greentower. Volgens Swerts vindt hij het juist een goed plan.

Advertentie

Leiden greentower


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×