Tandpastadieven poetsen de plaat

Twee mannen van 28 en 29 jaar uit Georgië zijn dinsdag aangehouden in verband met winkeldiefstal. Bij twee supermarkten in de Schoolstraat in Voorschoten hadden ze een bijzondere buit: 26 tubes tandpasta en een paasbrood.

Agenten gingen naar het winkelcentrum na een melding dat een aantal mannen zich daar verdacht gedroeg. Toen een agent de twee mannen op straat tegenkwam, ging eén van hen er direct vandoor. De weggerende man werd korte tijd later teruggevonden op de Bernhardlaan. Een getuige wees de politie op een plastic tas die de man in de bosjes had gegooid.

Daarin bleken 26 tubes tandpasta en een paasbrood te zitten. Omdat de agenten vermoedden dat de spullen waren gestolen, hielden ze de twee mannen aan. Uit onderzoek bleek dat de goederen inderdaad bij twee supermarkten aan de Schoolstraat waren gestolen.

De 29-jarige man is na verhoor heengezonden. De 28-jarige man, die de tas met gestolen spullen weggooide, moet vandaag voor de rechter verschijnen tijdens een supersnelrechtzitting.

Advertentie

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×