Rolf Marselis in gesprek met coach en spelers van ZZ Leiden over de Play-offs. (video: Verbeelding.tv / Sebastiaan Schollaardt).

ZZ Leiden wacht zware reeks in play-offs

Vanavond start ZZ Leiden tegen Landstede Zwolle met de 1e ronde in de Play-offs om het kampioenschap van Nederland. Dankzij de overwinning afgelopen zaterdag tegen hetzelfde Landstede Zwolle start ZZ Leiden in de Vijf Meihal. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

ZZ Leiden wacht een zware reeks. Landstede Zwolle is de revelatie van het seizoen en zeker niet de mindere ten opzichte van de Leidse formatie. In een best of three mogen beide ploegen uitmaken wie in de halve finale het mag opnemen tegen de winnaar van GasTerra Flames/BC Apollo. ZZ Leiden speelt het hele seizoen wisselvallig. De ene keer is het fantastisch, maar voor het zelfde geld verliest de ploeg op dramatische manier. 

Positief is de inbreng van de Amerikaan DeJuan Wright. Ontegenzeggelijk brengt hij iets extra. Ook positief is het vermogen van de ploeg om zich bij een grote achterstand terug te knokken in een wedstrijd. Meer nog dan in andere jaren is het voor de ploeg belangrijk dat iedereen in ‘goede’ doen is. Intensiteit is daarbij een belangrijk wapen gebleken.  Het feit dat ZZ Leiden afgelopen zaterdag het thuisvoordeel wist te behalen zou wel eens de doorslag kunnen geven in de 1e ronde.

Afgelopen zaterdag sprak Rolf Marselis na afloop van de laatste competitiewedstijd met DuJuan Wright over tegenstander Landstede Zwolle en de Play-offs. Ook sprak hij met coach Toon van Helfteren over de komende play-off reeks. Basketballiconen Jan Sikking en Piet van Tuyll, oud ploeggenoten van Toon van Helfteren bij het Delftse Punch, fungeerden als side kicks.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×