Als het weer een beetje meewerkt, is dit ook tijdens de eerste Koningsdag het beeld in het centrum van Leiden. (Foto: PR).

Koningsdag 2014: Leiden kleurt oranje

Na een regenachtige vrijdagavond lijkt het morgen een stralende Koningsdag te worden. Die begint al vroeg. Om 9.00 uur worden bij het Stadhuisplein de vlaggen gehesen. Drie stuks maar liefst, want naast de Leidse vlag en de nationale driekleur gaat ook de winnende vlag van de Openbare Basisschool de Stevenshof in top.

Audiofragment: Voorzitter Barbara Zippro van de Oranjevereniging Leiden over de viering van de eerste Koningsdag.

Vanaf 8.00 uur kunnen kinderen hun handel al uitstallen op de kinderrommelmarkt bij de Hooglandse Kerk, de Garenmarkt en de Steenschuur, Raamsteeg en Doezastraat. ’s Middags staan Armin & friends op de Lammermarkt en op de Beestenmarkt is een kinderkermis.

Audiofragment: Tineke Collée en Johan Volkers vertellen over het Oranjebal en de voorstellingen van de Leidse Kluchtencompagnie.

Naast het ‘officiële programma’ dat is te vinden op de website van de Oranjevereniging Leiden zijn er overal in de stad activiteiten in de wijken en laat ook de horeca zich niet onbetuigd. Zo wordt er op de kruising van het Rapenburg met de Kaiserstraat een Oranjebal georganiseerd door Café l’Esperance. Onder andere met optredens van de Leidse Kluchtencompagnie.

In verband met de festiviteiten zijn de Breestraat, de Lammermarkt en de Molenwerf zaterdag van 06.00 uur tot 02.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Ook kan er niet geparkeerd worden op de Garenmarkt, Lammermarkt en parkeerterrein Molen de Valk.

De parkeergarages Hoogvliet en Centrum Morspoort en P+R Haagweg zijn gewoon bereikbaar. Kijk voor meer informatie over parkeren op www.leiden.nl/parkeren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×