Wethouder Strijk verrichte vanmorgen de officiële opening door een megamand oranje ballonnen op te laten. (Foto's: PR).

Ruim 7000 basisscholieren bij Leidse Koningsspelen

De eerste Koningsspelen in Leiden zijn een groot succes geworden. Duizenden Leidse basisschoolleerlingen genoten gisteren en vandaag van dit extra beweegmoment. De Koningsspelen werden door groep 1 en 2 gevierd op het eigen schoolplein en door groep 3 t/m 8 op een van de sportvelden. Met prachtig weer en veel leuke spelletjes werd er volop genoten.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/146454603″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: ROC Leiden stelde een speciale projectgroep in om de Koningsspelen te organiseren. Docent Hans Kallenberg was een van de drijvende krachten.

De Koningsspelen Leiden zijn vanmorgen door wethouder Robert Strijk, lid college van bestuur van ROC Leiden Jenny Everts en de heer Avi Rewat van Fonds 1818 op een ludieke manier geopend. Zij openden samen met Koning Sleutel (de mascotte van de Koningsspelen Leiden) een grote mand met oranje ballonnen en gaven hiermee het startschot voor de spelen.

Vorige week voerden studenten van het ROC Leiden een flashmob uit op het Stationsplein. Met het showen van Koning Sleutel als mascotte voor de Koningsspelen Leiden werd het openingsdansje “doe de Kanga” als flashmob uitgevoerd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×