Leidse motorrijder aangereden na valpartij

Op de N371 in het Drentse Uffelte botste gistermorgen een personenauto frontaal op een glijdende motorfiets. De motorrijder raakte licht gewond evenals één van de inzittenden van de auto. Twee 57-jarige motorrijders uit Leiden reden achter elkaar in de richting Smilde. In verband met de motorraces in Assen werd op dat moment een laser snelheidscontrole gehouden. Beide motoren passeerden de laser met een snelheid van 150 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km per uur.

Waarschijnlijk had de voorste motorrijder in de gaten dat er een snelheidscontrole was. Hij remde in ieder geval af. De achter hem rijdende motor had dit te laat in de gaten en botste op het achterwiel van de voorste motor. De achterste motor kwam ten val en gleed naar het linker weggedeelte. Daar naderde op dat moment uit tegenovergestelde richting een personenauto die werd bestuurd door een 34-jarige man uit Groningen. Bij hem in de auto zaten zijn 33-jarige echtgenote en vier kinderen in de leeftijd van 2, 6, 9 en 11 jaar.

De auto kwam frontaal in botsing met de glijdende motor en kwam op het naast de weg gelegen fietspad tot stilstand. De motor kwam tegen de vangrail tot stilstand. De voorste motorrijder kon zijn motor onder controle houden en bleef overeind.

Door de aanrijding raakte de gevallen motorrijder licht gewond, evenals één van de kinderen in de auto. De gewonde motorrijder en het kind zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis van Meppel gegaan. De rest van het Groningse gezin is meegegaan, maar na onderzoek kon iedereen naar huis.

De rijbewijzen van de motorrijders zijn ingevorderd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×