Koperdief uit renovatiewoning gehaald

De politie heeft zondagavond in de Seringenstraat een 29-jarige Rotterdamse koperdief opgepakt. Een getuige belde de politie nadat hij de man onder verdachte omstandigheden in een huis zag rondneuzen. De politie nam direct een kijkje bij de betreffende woning. Agenten gingen met een speurhond naar binnen en troffen daar de verdachte aan. Hij bleek in diverse omliggende woningen, leegstaande panden, koper te hebben gestolen. In één van de woningen werd ook een tas met koper aangetroffen. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie controleert extra op plaatsen waar koper aanwezig is. De ervaring leert dat personen die al eerder zijn aangehouden voor diefstal van koper, regelmatig terugkeren om nogmaals hun slag te slaan. Is er ergens koper gestolen, dan bezoekt de politie ook de lokale metaalhandelaren om hen erop te wijzen dat er mogelijk gestolen koper kan worden aangeboden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×