Politie zoekt fietsende man met mes

Een nog onbekende man heeft dinsdag op het Levendaal een 20-jarige Leidenaar bedreigd met een mes. De politie zoekt getuigen.
De Leidenaar stak samen met een vriendin op de fiets de Korevaarstraat over. Vanuit de richting van de Lammenschansweg kwam een man aangefietst, die om de twee heen moest fietsen. Hij riep iets in de richting van de twee en parkeerde zijn fiets voor de Hoogvliet supermarkt.

Toen de Leidenaar en zijn vriendin ook naar de supermarkt gingen, werden ze door de scheldende man bedreigd met een zakmes. Hij stopte daar pas mee toen een omstander hem wegtrok. Toen de politie arriveerde was, de man inmiddels weggefiets in de richting van de Hogewoerd.

De dader is een lichtegtinte man van 30 tot 40 jaar oud. Hij is ongeveer 1.85 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij had een stoppelbaard en gemillimeterd haar. Hij droeg een donkerblauwe spijkerbroek, een zwarte jas en een blauwe trui waarvan hij de capuchon over zijn hoofd had getrokken. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent. De man reed op een redelijk moderne damesfiets in een donkere kleur. Waarschijnlijk donkerblauw of zwart.

Bent u getuige geweest van de bedreiging op het Levendaal op dinsdag 29 april? Kunt u meer vertellen over de dader of heeft u andere informatie die kan helpen bijhet onderzoek? Belt u dan met de politie in Leiden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×