Het College van Burgemeester en Wethouders van Leiden 2010-2014. Wethouder Van Woensel en Jan-Jaap de Haan keren in het nieuwe college niet terug. (Foto: gemeente Leiden)

Afscheid Leidse wethouders Van Woensel en De Haan morgen in de Lakenhal

Graag waren beide wethouders doorgegaan, maar de verkiezingsuitslag en de keuze van de VVD-fractie voor een andere kandidaat leiden tot het vertrek van wethouder Jan-Jaap de Haan (CDA) en Pieter van Woensel (VVD). Morgen nemen ze afscheid om 17.00 uur met een receptie in de Lakenhal. De receptie is voor alle Leidenaars toegankelijk. Eerder om 16.00 uur neemt de gemeenteraad officieel afscheid.

Pieter van Woensel van de VVD was sinds 2007 wethouder met de portefeuille Ruimtelijk Ordening, Binnenstad en Publiekszaken. Hij wist onder andere het Aalmarktplan los te trekken en zorgde voor een flinke toename van het aantal studentenkamers door afspraken te maken met studentenhuisvesters om achter Lammenschans een studentencampus te realiseren.

CDA-wethouder Jan Jaap de Haan ging in 2010 aan de slag met de portefeuille Cultuur, Werk en Inkomen. Onder zijn verantwoordelijkheid begon de bouw van poppodium Gebroeders de Nobel (voorheen LVC) en worden de plannen om de Lakenhal uit te breiden werkelijkheid. In 2015 beginnen de werkzaamheden. Ook werd de bestrijding van (jeugd)werkloosheid voortvarend aangepakt.

Van De Haan is bekend dat hij erg graag terug wilde keren op zijn post. De uitslag van de verkiezingen en de collegebesprekingen leidden echter tot een nieuw college met een andere samenstelling. Het CDA mocht niet terugkeren in het college. Bij Pieter van Woensel speelde de kandidatuur van VVD-fractievoorzitter Paul Laudy hem parten. Laudy wordt morgenavond om 20.00 uur geïnstalleerd als wethouder namens die partij. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×