Burgemeester Lenferink ontstak de 'eeuwige vlam' op de Doezastraat nadat hij de fakkel had overgenomen van de estafettelopers die hem vannacht meebrachten uit Wageningen. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Bevrijdingsvuur voor zevende keer van Wageningen naar Leiden

Voor de zevende keer is het Bevrijdingsvuur vannacht door 12 estafettelopers van de Leiden Road Runners Club van Wageningen naar Leiden gebracht. Gisteravond woonden de Leidse lopers eerst een plechtigheid bij Hotel de Wereld bij om vervolgens rond 00.30 uur aan de tocht naar Leiden te beginnen.

Voorzitter Guy Seelen van de LRRC beloofde – nadat burgemeester Lenferink met de fakkel de ‘eeuwige vlam’ had ontstoken – dat zijn hardloopvereniging de estafette in elk geval nog drie keer gaat volbrengen: “Dat decennium maken we sowieso vol.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×