GroenLinks-raadslid Ashley North (Foto: PR)

GroenLinks stelt vragen over bejegening cliënten Stadsbank Leiden

GroenLinks-raadslid Ashley North heeft schriftelijke vragen gesteld over de bejegening van cliënten van de Stadsbank Leiden. Verschillende klachten bereikten de afgelopen tijd de gemeenteraadsfractie. De klachten betroffen onder andere de handelswijze en omgang van de Stadsbank met haar cliënten in de schuldhulpverlening. Zo zou de klachtenafhandeling onvoldoende functioneren, zijn er cliënten die zich geïntimideerd voelen door de Stadsbank en zou de transparantie over de persoonlijke boekhouding naar de cliënten ondermaats zijn. 

“Voor de fractie van GroenLinks zijn de Stadsbank en de schuldhulpverlening erg belangrijk. Zij zijn goede middelen om ook mensen in financiële nood de eigen regie over het bestaan te laten houden,” aldus Ashley North. 

North wil daarom van het College van B&W weten hoeveel klachten er over de deze gemeentelijke instelling zijn binnen gekomen. North wil verder dat de transparantie in de werkwijze van de Stadsbank naar de cliënten toe beter wordt. Ook wil hij of er met enige regelmaat anonieme tevredenheidsonderzoeken worden gedaan. Wanneer dat niet zo is dan wil North dat dat wel gaat gebeuren. 

Begin april bepleitte de Leidse Janny van Wanrooij, zelf in de schuldhulpverlening, in de Sleutelstad-studio voor een onderzoek naar de werkwijze van de Stadsbank.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×