Frederik Zevenbergen en Paul Laudy bij hun aantreden in 2002. (Archieffoto: Chris de Waard).

Frederik Zevenbergen nieuwe fractievoorzitter VVD Leiden

Vanavond wordt VVD-fractievoorzitter Paul Laudy benoemd als wethouder en verlaat dus de raad. Daardoor komt Juliette Gilissen alsnog terug als gemeenteraadslid. Net als vier jaar geleden viel ze bij de verkiezingen buiten de boot om vervolgens door te schuiven omdat de VVD een wethouder vanuit de fractie levert. Het fractievoorzitterschap van de VVD Leiden wordt overgenomen door Frederik Zevenbergen.

In 2002 kreeg Leiden twee nieuwe raadsleden. Allebei van de VVD. Frederik Zevenbergen volgde Jean Hermans op die destijds voor zijn werk naar Suriname vertrok en de toen 23-jarige politicologie-student Paul Laudy kwam in de raad omdat Melanie Schultz naar Den Haag vertrok om voor de eerste keer staatssecretaris te worden. Ze werd opgevolgd door raadslid Alexander Geertsema, waardoor de plek vrij kwam voor Laudy.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×