Namens de gemeente Leiden legde burgemeester Lenferink een krans. (Foto's: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Leiden herdenkt op drie plaatsen

Gisteren werden de doden op drie locaties officieel herdacht. Eerst was er om 15.00 uur een bijeenkomst bij het Militair Oorlogsmonument bij het Haagsche Schouw. Daar werden de slachtoffers herdacht die aan het begin van de oorlog – de meidagen van 1940 – vielen bij de strijd om vliegveld Valkenburg en de brug aan het Haagsche Schouw. Om 17.00 uur volgde een tweede herdenking. Dit keer bij de Naald, het oorlogsmonument in de Atjehstraat. Daar werd in het bijzonder stilgestaan bij leden van de voormalige woningbouwvereniging ‘De Eendracht’. Het gaat daarbij om verzetsstrijders die in de oorlog werden verraden.

Om 20.00 uur volgde de derde herdenking. Deze ‘stadsbrede’ herdenking bij het Vrijheidbeeld bij Molen de Valk volgt jaarlijks op de bijeenkomst in de Marekerk. In het park bij de molen wordt twee minuten stilte in acht genomen, waarna de kransen gelegd worden door de gemeenten Leiden en Oxford en allerlei organisaties in de stad.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×