De 1,5 hectare waar het zonnebloemdoolhof komt, is de afgelopen periode 'zaaiklaar' gemaakt. Vandaag gingen de zonnebloempitten de grond in. (Foto: Sjaak van de Geijn).

Leiden krijgt deze zomer weer een zonnebloemdoolhof in Cronesteijn

Vandaag gaan de eerste zaden de grond in en in augustus zijn de bloemen zo hoog dat ook volwassenen kunnen dwalen door het zonnebloemdoolhof dat voor de tweede keer in Polderpark Cronesteijn wordt aangeplant. Naast theehuis de Tuin van de Smid komt het doolhof op anderhalve hectare (bijna twee voetbalvelden) te liggen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/148009645″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Het doolhof van zonnebloemen komt er op initiatief van de Leidse Bijenvereniging.

Om te voorkomen dat vogels de zaden en later de bloemen aanvreten zijn er vogelverschrikkers nodig. Op 10 mei kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar oud daarom komen helpen met het maken hiervan. In de hooiberg naast het theehuis worden van 13.30 – 16.00 uur verschillende stromannen gemaakt. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

In het jaar 2000 was er ook al eens een zonnebloemendoolhof in Cronesteijn.

Het doolhof is een initiatief van de Leidse Bijenvereniging die op deze manier Leidenaars kennis wil laten maken met de natuur en een duurzame omgeving. Ook de teruglopende bijenstand wordt op deze manier op een speelse wijze belicht. De zonnebloemen zullen naar verwachting eind juli en begin augustus bloeien.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×