Rolf Marselis zaterdag na afloop van de tweede gewonnen wedstrijd in gesprek met Dejuan Wright.

Derde basketbalwedstrijd in halve finalereeks vanavond live via Sleutelstad

Opnieuw was ZZ Leiden zaterdag GasTerra Flames Groningen de baas. In een uitverkochte Vijf Meihal won de Leidse formatie in een ware thriller met 62-59. Na de sensationele overwinning op donderdag is de stand in de best of five: 2-0. De mannen van Toon van Helfteren staan daarmee met een been in de finale om het Nederlands kampioenschap. Vanavond in Groningen volgt wedstrijd 3. Voor Sleutelstad doet sportverslaggever Rolf Marselis via de radio live verslag van deze mogelijk beslissende game.

Sleutelstad basketbalverslaggever Rolf Marselis sprak zaterdag na de gewonnen wedstrijd met twee uitgelaten spelers: Sean Cunniingham en Dejuan Wright. (Video: Verbeelding.tv / Sebastiaan Schollaardt).

Vooraf gaf niemand ZZ Leiden enig kans in de halve finale reeks tegen Groningen. De gedoodverfde favoriet was niet voor niets eerste geworden in de competitie met 22 punten voorsprong op ZZ Leiden. Maar de play-offs blijven de play-offs. ZZ Leiden heeft op het juiste moment de mentaliteit en intensiteit te pakken. Onder aanvoering van DeJuan Wright lijkt ineens alles mogelijk.

Uitgelaten was het publiek zaterdagavond na de overwinning in overtime. Gefeest werd er in de hal. Maar de fans hadden dan ook bijgedragen aan de overwinning. Geen moment leek het stil in de Vijf Meihal. Geholpen door de muziek was er heel veel sfeer. Een sfeer die de ploeg extra vleugels gaf.

In een fysieke wedstrijd was het ZZ Leiden dat het beste uit de startblokken kwam., maar de ploeg vergat door te drukken. In het tweede kwart, dat een ongekend lage score kende, bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Na rust was het beeld het zelfde. Twee sterk verdedigende ploegen die elkaar in de houdgreep hielden. En ondanks dat er weinig scores vielen in het vierde kwart bleef het ongekend spannend. Op het moment dat GasTerra Flames met de overwinning er vandoor leek te gaan knalde DeJuan Wright (19 punten) van ver via het bord een drietje binnen en stonden de ploegen weer gelijk (53-53). De misdunk van Dourissau betekende verlenging.

In de verlenging van 5 minuten was ZZ Leiden uiteindelijk slimmer en trok ze op het eind de wedstrijd naar zich toe. Na het eindsignaal dropen de spelers van Groningen met gebogen hoofd af. Een tweede tik in een paar dagen tijd. Voor ZZ Leiden is het zaak de huidige speelwijze en intensiteit vast te houden. In de Vijf Meihal werd de overwinning nog lang gevierd. Eindstand: 62-59.

Vanavond is wedstrijd 3 in de MartiniPlaza te Groningen. Sleutelstad zal deze wedstrijd live gaan verslaan. De uitzending begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Luisteren in de regio Leiden kan via 93.7 FM of 102.4 kabel. Groningen en de rest van de wereld luistert via //stream.sleutelstad.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×