LUMC gaat zieke knuffelberen behandelen

Kleuters met een zieke knuffel kunnen deze na laten kijken in het Teddy Bear Hospital. Van 12 t/m 16 mei wordt het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) even het Teddy Bear Hospital.

Gedurende deze dagen komen 900 kinderen langs in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) om hun zieke knuffelbeest te laten genezen. Ruim honderd geneeskundestudenten spelen de rol van berendokter.

Veel kinderen zijn bang voor het ziekenhuis. Het Teddy Bear Hospital wil deze angst wegnemen door het nabootsen van een ziekenhuis waar kleuters van 4 tot 7 jaar op een leuke manier kennismaken met de medische wereld. Na een onderwijspakket op school mogen ze met hun zieke knuffel naar het LUMC komen.

‘Berenhuisartsen’ proberen in een vraaggesprek met de kleuter te achterhalen wat er met de knuffel aan de hand is en verwijzen het door naar de radioloog of direct naar de chirurg of de gipsmeester. Daarna krijgt het kind alle accessoires die het nodig heeft om goed mee te kunnen helpen: een witte jas, handschoenen, een mondkapje en een chirurgenmutsje. Samen doen student en kleuter hun best om de beer weer beter te maken

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×