Een 'Blik onder water' folder is huis-aan-huis verspreid in de Havenwijk. De speciale gelamineerde versie kan met Aaf mee onder water. (Foto: C. van der Poel).

Leids onderwaterleven in beeld

Vanmiddag opent burgemeester Lenferink de tentoonstelling ‘Blik onder water in Leiden‘ bij de Kinderboerderij Merenwijk. De opening vormt de start van een hele serie activiteiten die de Leidse onderwaterwereld het komende half jaar op de kaart zetten. Zo zijn er tot eind oktober in samenwerking met RAVON excursies, tentoonstellingen en vissenmonitoring. Informatieborden langs het Leidse water laten zien wat er zoal leeft.

Met name in de Havenwijk-Zuid wordt het leven onder water goed in kaart gebracht. Daar is ‘Onder water in Leiden‘ al enige tijd actief. Deze club van onder andere Aaf Verkade pleitte er eerder met succes voor om van de slootjes en grachtjes rond de Haven een visreservaat te maken. hier mag niet gehengeld worden en kunnen vissen in alle rust paaien en groeien.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×