Gestolen BMW snel teruggevonden

De politie heeft dinsdagmiddag een 44-jarige man uit Den Haag en een 49-jarige Leidenaar aangehouden in verband met de verkoop van een gestolen auto. De auto was afgelopen maandag bij een inbraak in een woning aan de Rijndijk in Leiden gestolen en stond daarom gesignaleerd. Dinsdagmiddag werd de gestolen BMW door de ANPR-auto gescand op de N11 bij Alphen aan den Rijn. Agenten gaven de bestuurder een stopteken en hielden hem aan op de Madridsingel. De twee inzittenden werden aangehouden wegens heling.

De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Eén van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.

Bij ANPR zet de politie een auto langs de weg die met een camera de kentekens van het passerende verkeer scant. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of belastingsdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in de bestanden. Als – zoals in dit geval – een auto als gestolen geregistreerd staat en hij rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een ‘hit’.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×