Rolf Marselis in gesprek met assistent coach Raoul Straathof. Vanavond heeft ZZ Leiden opnieuw de mogelijkheid om zich naar de finale te spelen. Dit meer hebben de Leidenaren bovendien het thuisvoordeel.

Plaatst ZZ Leiden zich voor finale om kampioenschap?

Na de sensationele overwinningen in game 1 en 2 verloor ZZ Leiden dinsdag van Gasterra Flames met 74-66. Vanavond heeft de ploeg van Toon van Helfteren een tweede kans om zich te plaatsen voor de finale om het Nederlands kampioenschap. Indien ZZ Leiden met steun van het eigen publiek er in slaagt de finale te bereiken, mag dat gerust een sensatie genoemd worden.

Rolf Marselis sprak dinsdag na de verloren halve-finalewedstrijd in Groningen met assistent coach Raoul Straathof (Video: Verbeelding.tv / Sebastiaan Schollaardt).

De Noorderlingen hadden dinsdag iets goed maken. Na de sensationele nederlaag vorige week donderdag (44-73) vochten zij in eigen huis voor hun laatste kans. Niet dat ZZ Leiden kansloos was, maar de ploeg kende geen gelukkige wedstrijd. Al vroeg liepen dragende spelers tegen persoonlijke fouten aan, waardoor het team niet echt goed in de wedstrijd kwam. Tot in het vierde kwart was het echter wel spannend, maar een kleine run van GasTerra Flames bleek toen genoeg voor de winst. De foutenlast en onvoldoende verdedigende rebounds gaven de doorslag.

Gemopperd werd er ook op het grote aantal persoonlijke fouten dat ZZ Leiden ten opzichte van de Groningers mocht ontvangen. Zo leek het voor een buitenstaander erop dat als Kevin Thompson al met zijn ogen knipperde hij een ‘p’ kreeg. Krap vier minuten was zijn speeltijd.

Hoe het ook zij, ZZ Leiden staat nog altijd op matchpoint. In de eigen Vijf Meihal moet het dan gebeuren. Wanneer Leiden met dezelfde intensiteit speelt als de afgelopen 3 wedstrijden is de ploeg moeilijk te verslaan. Op voorhand belooft het duel spannend te worden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×