ZVL wint game 1 in finale om Nederlands kampioenschap

De dames van ZVL waterpolo hebben in de finale om het Nederlands kampioenschap een belangrijke stap gezet. In zwembad De Zijl werd GZC Donk met 10-7 verslagen. De Leidse ploeg moet in een ‘best of three’ uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Door de overwinning staat de Leidse formatie op matchpoint.

Audiofragment: Sport071-verslaggever Rolf Marselis in gesprek met trainer-coach Koen Plasmeijer van ZVL.

Tweemaal eerder streed ZVL om het kampioenschap, maar nooit eerder haalde de ploeg de titel. ZVL de nummer een in de reguliere competitie beleeft een geweldig seizoen. Na het winnen van de Supercup werd ook de Beker gewonnen. 

Direct vanaf de start keek de ploeg van Koen Plasmeijer tegen een achterstand aan. Niet bij de les of zenuwen, wie zal het zeggen, maar Donk profiteerde optimaal. Binnen mum van tijd was het 0-4 voor de ploeg uit Gouda. Maar ZVL knokte zich terug in de wedstrijd. vlak voor rust verkleinde ZVL de achterstand: 5-6. In de derde periode kwam ZVL voor het eerst op voorsprong. Een periode waarin Donk niet tot scoren kwam dankzij solide verdedigen van ZVL. Bij het begin van de vierde periode leidde ZVL comfortabel: 8-6. Die voorsprong werd zelfs groter (10-6) en vervolgens niet meer uithanden gegeven.

Periodestanden: 1-4, 4-2, 3-0 en 2-1.

Zaterdag in Gouda volgt wedstrijd nummer twee. Bij winst is ZVL kampioen van Nederland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×