Willeke van der Meer ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet: "Kooyker is vanaf nu weer een hele mooie algemene literaire boekhandel die luistert naar wat de klanten willen." (Foto: Dennis Oudshoorn).

50% Korting: Kooyker ruimt Polare-voorraad op

Op de eerste etage van de gisteren heropende boekhandel Kooyker is het opruiming. De overgenomen voorraad van het failliete Polare doet de nieuwe eigenaresse Willeke van der Meer weg voor de helft van de prijs. “En die boeken komen niet meer terug!” Van der Meer heeft de afgelopen dagen met haar mensen de hele boekenvoorraad ‘geschoond’. “Het was echt een herstel-operatie,” zegt de vrouw die het vak leerde aan de Breestraat. “In deze winkel heb ik 17 jaar gewerkt en nu ben ik na acht jaar onderbreking weer terug.”

Audiofragment: Willeke van der Meer is helemaal in haar element in de door haar overgenomen boekwinkel Kooyker aan de Breestraat.

Willeke van der Meer begon na haar eerste Kooyker-periode een boekhandel in Heemstede. Hoewel die floreert, wil ze zich nu echt op de overgenomen winkel in Leiden gaan richten en stapt uit de zaak in Heemstede. “Ik woon hier in Leiden, ik vind het gewoon een heerlijke stad. Het ging kriebelen en ik dacht, als het haalbaar is, ga ik het gewoon doen.”

DSC_0051 (800x532).jpg

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×