(Foto's: Amando van der Heide).

Weer vliegtuigbom gevonden bij Amphoraweg

Voor de tweede keer binnen korte tijd is vanmorgen bij de Amphoraweg tijdens baggerwerkzaamheden een bom gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een 500-ponder van Engelse makelij. Een terrein van zo’n 100 meter rondom de vindplaats is afgezet en tientallen woningen en bedrijven zijn ontruimd. De politie beveiligt het ontruimde gebied.

De EOD doet onderzoek en maakt een plan van aanpak voor de ontmanteling van de bom. Daarin wordt ook duidelijk wanneer de bewoners weer naar huis kunnen. De gemeente heeft een speciaal informatienummer opengesteld: 071-5165210.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×