Nieuwe oversteek Veluwemeerlaan - Broekweg (gezien vanuit het oosten) (Afbeelding: gemeente Leiden)

Nieuw asfalt op de rondweg Merenwijk

Vanaf vandaag wordt het asfalt van de rondweg van de Merenwijk vernieuwd. Dat is hard nodig want de kwaliteit was slecht. Ook wordt de verkeersveiligheid gelijk verbeterd. Er wordt begonnen op het noordelijke deel. De werkzaamheden bestaan onder andere uit: aanbrengen nieuwe asfaltdeklaag vanaf kruising Heidezegge-Bessenwier-Veluwemeerlaan tot de kruising Zwartemeerlaan-Broekweg. Ook wordt er een fiets/brommer-doorsteek op de Veluwemeerlaan aangelegd vanuit het Veerpolderpad en er worden rode fietsstroken aangebracht.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind juni. Na de zomervakantie wordt het vervolg van de rondweg aangepakt. Woningen in de Merenwijk blijven gewoon bereikbaar, wel is er eenrichtingsverkeer ingesteld. Auto’s die met de klok mee rijden van de Gooimeerlaan, via de Veluwemeerlaan naar de Zwartemeerlaan kunnen langs de werkzaamheden rijden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×