De nieuwe verkeerssituatie op de A4 met de doorgaande weg naar Amsterdam en afslaande rijstroken naar de N11. (Impressie: Rijkswaterstaat).

Nieuwe verkeerssituatie op A4 bij Leiden en Zoeterwoude

Aanstaande zaterdag wijzigt de verkeerssituatie op de A4 richting Amsterdam ter hoogte van Leiden en Zoeterwoude. Nieuw is dat het doorgaande verkeer (hoofdrijbaan) van het bestemmingsverkeer (parallelrijbaan) wordt gescheiden. Weggebruikers die naar Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Leiden en Zoeterwoude willen via de N206 en N11, moeten eerder dan nu kiezen voor de juiste rijbaan.

Alleen via de parallelrijbaan zijn de afritten van de N206 en de N11 bereikbaar. Doorgaand verkeer richting Leiderdorp en Amsterdam blijft op de hoofdrijbaan. Door het scheiden van het doorgaande verkeer van het verkeer dat gebruik maakt van de op- en afritten, optimaliseert de doorstroming en de veiligheid op de snelweg. De aanpassing maakt onderdeel uit van de totale wegverbreding van de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Leiden.

A4nu.JPG

De komende maanden wordt er nog flink gewerkt aan de A4 rond Leiden. (Foto: Rene Zoetemelk).

De verkeerssituatie op de A4 wijzigt tussen medio mei en medio november nog vaker. Zo wordt de hoofd- en parallelstructuur richting Den Haag in juli in gebruik genomen. En later dit jaar komt ook het tweede verdiept aangelegd weggedeelte ter hoogte van Zoeterwoude, Leiden en Leiderdorp beschikbaar. Weggebruikers moeten hierdoor de komende maanden vooral in de avond en nacht rekening houden met wegwerkzaamheden. Daarnaast vinden er kortdurende verkeersstops plaats tijdens de ingebruikname van nieuwe weggedeeltes.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×