De ZVL Dames mogen zich voor het eerst in de geschiedenis van de club kampioen van Nederland noemen. (Foto: Twitter).

ZVL kampioen van Nederland!

De dames van ZVL waterpolo zijn zaterdag kampioen van Nederland geworden. In Gouda werd GZC Donk opnieuw verslagen: 10-11. Het is voor het eerst in het bestaan van de club dat het kampioenschap wordt binnengehaald. ZVL beleeft een ongekend seizoen. Na het winnen van de Supercup werd immers ook de Beker gewonnen.

Opnieuw keek de ploeg van Koen Plasmeijer direct na de start tegen een achterstand aan. Net als donderdag werd het snel 4-0 voor Donk. Maar opnieuw liet de Leidse ploeg zich niet van de wijs brengen en knokte zij zich terug in de wedstrijd. Hoewel de zenuwen wel degelijk een rol speelde kwam ZVL in de tweede periode op voorsprong: 5-6. ZVL leek in de derde periode (7-9) de strijd te beslissen maar Donk kwam nog eenmaal terug tot 10-10. In de allerlaatste minuut maakte Maud Megens het winnende doelpunt.

Megens vorig jaar nog uitkomend voor GZC Donk, had met vier doelpunten een hoofdrol zaterdag. Dat gold evenzeer voor keepster Anne Heinis die maar liefst twee strafworpen stopte. Onder leiding van coach Koen Plasmeijer pakte ZVL de afgelopen drie jaar maar liefst zes prijzen: het landskampioenschap, 3x de Beker en 2x de Supercup.

Periodestanden: 4-1, 1-5, 2-3 en 3-2.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×