De afgelopen jaren was Langenberg (rechts) werkzaam in de Verenigde Staten. Vorig jaar keerde hij terug naar Leiden. (Foto: USGS).

Leidse oud-wethouder Langenberg in college Rotterdam

De Leidse oud-wethouder Pex Langenberg is door D66 Rotterdam voorgedragen als wethouder haven, duurzaamheid, mobiliteit en personeel. Pex Langenberg is nu nog directeur Waterprogramma bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. In Leiden was hij van 1986 tot 1994 raadslid en in de periode 1994 tot 1998 wethouder. Later was hij onder meer enige jaren voorzitter van COC Leiden.

Informateur in Rotterdam was Pedro Peters. De directeur van de RET (het Rotterdamse openbaar vervoerbedrijf) was ten tijde van Langenberg’s wethouderschap in Leiden de directeur van de Dienst Milieu & Beheer van de gemeente Leiden.

D66 krijgt in het Rotterdamse college twee wethouders. De tweede wethouder is Adriaan Visser met de portefeuilles financiën, cultuur en sport. Visser was tot 2011 directeur van de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Nu is hij directeur van Platform 31, een organisatie voor stedelijke ontwikkeling en regio’s.

D66 vormt in Rotterdam een college met CDA en Leefbaar. Eerder al werden de namen bekend van Hugo de Jonge (CDA, onderwijs, jeugd en zorg) en de Leefbaar-wethouders Joost Eerdmans (veiligheid, handhaving, buitenruimte, dierenwelzijn en bestuurlijke vernieuwing), Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid en economie) en Ingeborg Hoogveld (stedelijke ontwikkeling en integratie).

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×