Dr Smelt: behandeling van migraine kan beter

Uit het onderzoek van dr. Antonette Smelt (LUMC) blijkt dat de behandeling van migrainepatiënten niet optimaal is. Vandaag promoveert Smelt op dit onderzoek. Haar conclusie: we moeten zoeken naar effectievere medicijnen en ondertussen kijken hoe we de bestaande middelen zo goed mogelijk kunnen gebruiken.

Regelmatige controle 
”De behandeling bij migraine door Nederlandse huisartsen is redelijk goed”, vindt Smelt. ”Maar er is wel ruimte voor verbetering. Niet alleen wat betreft de effectiviteit van de medicijnen, maar ook in zaken zoals regelmatige controle en goede voorlichting.” Veel mensen gebruiken liever geen preventieve medicijnen, bijvoorbeeld vanwege mogelijke bijwerkingen, het elke dag een pil moeten slikken of omdat ze kunnen leven met de migraine zoals die nu is. ”We moeten meer luisteren naar de overwegingen van patiënten zelf”, besluit Smelt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×