ZZ Leiden en coach Toon van Helfteren gaan uit elkaar. De magie is over, de Leidenaren gaan op zoek naar een opvolger. (Archieffoto: Chris de Waard).

ZZ Leiden neemt afscheid van Toon van Helfteren

De wegen van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en de coach Toon van Helfteren scheiden aan het eind van dit seizoen. De club heeft besloten dat het na een aantal zeer succesvolle jaren tijd wordt voor nieuwe impulsen. De start van de samenwerking was in het seizoen 2008/2009. Van Helfteren werd op 1 december 2008 aangesteld als opvolger van Ivo Boom. De samenwerking tussen ZZ Leiden en de recordinternational bleek voor beide partijen het begin van een aantal zeer succesvolle seizoenen.

De ambitieuze club en de gedreven coach vormden de afgelopen jaren een goede combinatie, waardoor twee landskampioenschappen, twee nationale bekers en twee SuperCups werden gewonnen in soms heroïsche wedstrijden. Daarnaast werden er aansprekende resultaten op Europees niveau behaald. De club bewaart aan deze samenwerking warme herinneringen. ZZ Leiden gaat nu op zoek naar een nieuwe coach.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×