Leiden Marketing en het Centrummanagement Leiden proberen de landelijke intocht naar Leiden te halen. Uit een eerste verkenning bij de NTR bleek al dat de omroep enkele jaren vooruit plant. (Archieffoto: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Sinterklaas rijdt stilletjes aan Leiden voorbij

Sint Nicolaas komt dit jaar niet aan in Leiden, maar in Gouda. Althans, voor zover het de landelijke intocht betreft die op televisie komt. Eind vorig jaar diende de VVD een motie in waarin het college werd opgeroepen om in gesprek te gaan met de NTR over een intocht in Leiden. Die werd bijna raadsbreed gesteund.

Jan-Jaap de Haan, toenmalig wethouder van cultuur, beloofde zijn best te zullen doen, maar waarschuwde dat zoiets wel een aantal jaren kan duren. Burgemeester Lenferink toonde zich bij de Leidse intocht een stuk optimistischer: “We gaan voor volgend jaar,” zei hij bij die gelegenheid. Dat blijkt nu dus toch té optimistisch. Vanmiddag werd bekend dat sinterklaas dit jaar in Gouda aankomt.

Zo’n landelijke intocht kost de gemeente naar schatting 350.000 euro. Geld dat wordt terugverdiend, omdat de landelijke intocht zomaar goed is voor 50.000 extra bezoekers.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×