Sabine Verschoor wordt wethouder van Financiën en Economie in Wassenaar. (Foto: Twitter).

Sabine Verschoor alsnog wethouder voor D66

Voormalig D66 Leiden raadslid Sabine Verschoor wordt alsnog wethouder. Kort na de verkiezingen zong haar naam al rond als één van de kandidaten voor het wethouderschap in Leiden, maar daar zijn inmiddels Robert Strijk en Frank de Wit benoemd. Verschoor wordt nu echter wethouder in buurgemeente Wassenaar. Ze krijgt de portefeuille Financiën en Economie.

D66 gaat in Wassenaar een college vormen met maar liefst vier andere partijen; het CDA, GroenLinks, PvdA en Passie voor Wassenaar. Er komen vier wethouders, twee fulltime – waaronder Verschoor – en twee parttime. De partijen Passie voor Wassenaar en PvdA delen een wethouderspost.

Het is voor het eerst sinds jaren dat de VVD buiten spel komt te staan. Die partij spreekt nu van het meest linkse college dat Wassenaar ooit had.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×