CDA duoraadslid Julius Terpstra (Foto: Chris de Waard).

CDA wil opheldering over 'belabberde' en onveilige staat van kunstgrasvelden

Het CDA in Leiden wil snel actie van D66-wethouder De Wit van Sport. Dit naar aanleiding van een vernietigend rapport over de staat van de Leidse kunstgrasvelden. Het rapport, dat al twee weken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart werd gepubliceerd maar nog steeds niet met de gemeenteraad is gedeeld, is klip en klaar over de onveiligheid van de velden. Duo-raadslid Julius Terpstra verbaast zich over de traagheid van de wethouder.

Audiofragment: CDA-duoraadslid Julius Terpstra wil liefst voor de zomer nog actie van sportwethouder De Wit.

Het CDA maakt zich vooral zorgen dat, als de gemeente niets doet, er volgend jaar niet meer gevoetbald mag worden omdat de velden worden afgekeurd. “Via de clubs heb ik moeten vernemen van de keuring en het resultaat. Dat is niet fraai, de resultaten zijn zorgwekkend. Er staat gewoon zwart op wit dat de veiligheid van de velden niet op orde is. In Leiden voetballen velen junioren en senioren op deze kunstgrasvelden,” zegt CDA-duoraadslid Julius Terpstra.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×