Afbeelding: De Museumnacht werd knallend geopend! (Fotograaf: J.P. Kranenburg)

Leidse Museumnacht groot succes

Nog nooit eerder werd de Leidse Museumnacht zo druk bezocht als dit jaar, de zesde editie trok afgelopen weekend ruim 20.000 bezoekers. De opening vond om 20.00 uur plaats op het Rapenburg, samen met die van de Signatures Cultuurweken. Op de kades stond het publiek rijendik. Na de opening zochten bezoekers hun weg naar diverse populaire musea zoals Museum De Lakenhal, Hortus botanicus, Museum Boerhave en Naturalis. Dit jaar deed Corpus ‘reis door de mens’ voor het eerst mee aan de museumnacht.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/150314316″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Eline van den Hout bij de Leidse Museumnacht 2014. 

Sijmen Groot maakte een reportage van de opening van Signatures.

Hoogtepunt van de opening was de Breinshow van Corpus ‘reis door de mens’ welke in Scheltema gepresenteerd werd door Dennis Storm. Daarnaast trok ook de Lotus Flower van Studio Daan Roosegaarde veel bezoekers. Voor de eerste keer werd dit jaar een speciale Kindermuseumnacht georganiseerd, deze trok bijna 1000 bezoekers.

Foto’s gemaakt door: J.P. Kranenburg

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×