De winnaars op de hele marathon bij de vrouwen. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Zonovergoten Leiden Marathon breekt vele records

Onder een strakblauwe hemel vond gisteren de 24e Leiden Marathon plaats. Rond de 13.000 hardlopers (recordaantal) verschenen aan de start nadat ze eerst hun startnummer hadden opgehaald in de Pieterskerk. De marathon werd in een recordtijd gewonnen door de Keniaan David Rutoh, hij liep de 42 kilometer en 195 meter in een tijd van 2.13.22. Meelopen kon al vanaf 3 kilometer.

AA5276 Winnaars 42 Km Heren.jpg

De drie snelste heren op de hele marathon op het podium bij het Stadhuisplein.

Meerdere lopers werden door de hitte onwel en konden hierdoor de route niet uitlopen. Volgens de hulpdiensten viel het met de verwondingen overigens mee. Langs de route werd in verband met het warme weer water uitgedeeld. 

Emile van Aelst (leidseglibber.nl) is al jaren vrijwilliger bij de Leiden Marathon. Voordeel is daarbij dat je langs het hele parcours beelden kan maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×