Een trotse Artem Tolmachev in de enorme tuin van teddy Kids aan de Rijnsburgerweg. (Foto's/video: Chris de Waard).

Olifant bij opening Teddy Kids niet voor herhaling vatbaar

Bedrijfsleider Artem Tolmachev van Teddy Kids is hartstikke blij met de komst van de olifant bij de opening van de nieuwste Teddy Kids vestiging aan de Rijnsburgerweg. Maar een volgende keer zou hij het niet meer dan. “Dan verzinnen we wel iets nóg originelers, zónder wilde dieren.” Dat heeft Dick de Vos dan toch maar mooi bereikt. De fractievoorzitter van de Leidse Partij voor de Dieren kwam ook even langs en ging het gesprek aan met Tolmachev. “Een heel plezierig gesprek trouwens,” zegt Artem.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/150246332″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Artem Tolmachev vertelt over de verbouwing van de rijksmonumentale Keet tot kinderdagverblijf.

Het was zaterdag druk bij ‘De Keet’. Het tot kinderdagverblijf omgebouwde rijksmonument – in 1905 werd ontworpen door de Leidse architect Jesse – is in oude luister hersteld. Door het sousterrain uit te graven is er bovendien een verdieping bijgekomen. Er zijn nu vier etages, elke verdieping is ingericht voor een specifieke leeftijdsgroep. Dat begint bij baby’s van een maand of drie oud.

Kinderen mochten zaterdag niet op de olifant rijden, wel mochten ze hem voeren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×