Ook dit weekeinde biedt Schemerstad weer verrassend locatietheater op bijzondere plekken op en langs het water in Leiden. (Foto: PR).

Schemerstad, theater tussen dag en nacht

Dit weekeinde, op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei, zal het weer schemeren in Leiden tijdens Schemerstad. Hét theaterevenement van het jaar gaat Leiden zeker weer verrassen met bijzondere voorstellingen op bijzondere plekken. Van grappig tot zwaarmoedig, van groots en indrukwekkend tot klein en intiem, toont Schemerstad een bont palet van vijf eigenzinnig theatermakers, die zich laten inspireren door typisch Leidse locaties. Schemerstad is uniek en spannend theater op de mooiste plekken langs het Leidse water.

Audiofragment: Schemerstad-organisator Frank van Leeuwen over de lustrumeditie van het culturele evenement op en langs het Leidse water.

De line-up van 2014 bevat twee makers die al eerder acte de présence gaven in Schemerstad: Jan Joost Aten presenteerde in 2010 met Dodendageraad en Jente Jong en Hiske Eriks vertoonden in 2013 hun intrigerende voorstelling aan de Hooglandse Kerkgracht. Drie nieuwe makers presenteren zich in Schemerstad voor het eerst. AlexP zullen een spel van projecties en geluid laten zien, terwijl Mtg De Koude Kermis een verrassende mix van humor en suspense zullen laten zien. Ten slotte vertegenwoordigen Lieve Lamerichs en Andreia Rodriques de discipline van de dans.

Het publiek kan meevaren in de gearrangeerde boten. Meevaren met een eigen boot is door de enorme belangstelling niet meer mogelijk. Kaarten kosten € 29,50 per persoon. Dat is inclusief een bruisend welkomstdrankje op de kade, een rondvaart door Leiden met vijf schitterende theaterstukken, een programma en een hapje een drankje aan boord. Meer info en boekingen op www.schemerstad.nl.

Schemerstad is onderdeel van de Signatures Cultuurweken Leiden, wordt georganiseerd door ProKwadraat en mogelijk gemaakt door stichting CTV Zuid-Holland, Cultuurfonds Leiden, gemeente Leiden, Fonds 1818 en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×